Spiritualni Centar

Staza što vode do Boga, ima koliko i ljudskih duša...

Konsultujte
Ji-Đing

Predavanje o klasičnoj hata jogi

Autor:  Dragan Paripović
18 Jan 2019

jogabiharU Beogradu će se 25. januara u Galeriji Artget u Kulturnom centru Beograda održati besplatno predavanje "Klasična hatha joga – razvijanje energije i unutrašnje  stabilnosti". Fizički aspekt joge, vežbe joge koje danas svako radi, shvataju se olako i primenjuju se površno. Svrha hatha joge je da zaista oslobodi vitalnu i mentalnu energiju koje su u čoveku ograničene i neprobuđene, da ukloni energetske prepreke nastale nepravilnim vođenjem života. Ako se joga vežbe rade na klasičan način propisanim redosledom, onda je ne samo dobro zdravlje zagarantovano već i mentalna i emocionalna ravnoteža i stabilnost ličnosti.
Ovo predavanje će omogućiti dublje razumevanje praksi joge, njihove dubine i savršenosti, i probudiće i rasplamsaće motivaciju da se uroni u ličnu praksu ove drevne veštine.
U brojne pozitivne efekte koja hatha joga u dublje razumevanje praksi joge i probudiće i otkloniti uvrežene predrasude, a rasplamsaće motivaciju da se uroni u ličnu praksu ove drevne veštine.
Predavanje je u organizaciji Srpske Joga Unije. Predavanje drži Sanjasi Anandaratna iz Švajcarske, a ulaz na predavanje je slobodan.
Sanjasi Anandaratna je osnivač Samatvam joga škole, joga centra u Cirihu, u Švajcarskoj. Od 2000. godine je posvetio život proučavanju učenja Svami Satjanande Sarasvatija i Svami Niranđananande Sarasvatija. Tokom dugih boravaka u ašramu Biharske škole joge (BSY) i u Rikhijapit ašramu u Indiji, istraživao je kako da se teoretsko znanje o jogi sprovede u praksu i svakodnevni život. Stečeno i duboko utemeljeno znanje o jogi deli sa svima na lak i nadahnut način, nastavljajući i dalje sa svojim ličnim joga treningom boraveći svake godine u ašramu Biharske škole joge, Ganga daršan joga višvapitu, u Mungiru, u Indiji. Anandaratna je kvalifikovani učitelj u Satjanananda joga tradiciji i aktivan član Satjananda joga akademije Evrope.

Dodatne informacije: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/256934218504342/

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Efemeride

Vodoliji
Sunce je u Vodoliji
28 stepena(i)
Strelcu
Mesec je u Strelcu
6 stepena(i)
Waning Crescent Moon
Waning Crescent Moon
24 dan(a) star

Prijava na newsletter

Broj posetilaca

Ko je na mreži: 8 gostiju i nema prijavljenih članova

Vi ste ovde: Naslovna Vesti Predavanje o klasičnoj hata jogi

Share on: