Spiritualni Centar

Staza što vode do Boga, ima koliko i ljudskih duša...

Konsultujte
Ji-Đing

Šamani u Beogradu

Autor:  Dragan Paripović
25 Dec 2013

samani5U četvrtak, 26. 12, 2013. u 19.30č. u BG Storytelling Club "REČ I GLAS" i "LEILA" Records&Books biće predstavljena knjige "Zemlja duše" Olge Karitidi. Celo veče je posvećeno šamanizmu, tako da će šamanske prakse predstaviti Ljiljana Stojšić, šamanska bubnjarka i Vlada Čika, iscelitelj koji je diplomirao i magistrirao na Moskovskom fakultetu za prirodnu medicinu, pod mentorskim vođstvom čuvene Džune Davitašvili.
O poruci Olge Karitidi i o sibirskom šamanizmu govori urednica IA "Grifon" i časopisa "Kroz prostor-vreme" Branka Mraz. "Zemlja duše" je inspirativna priča o ličnom razvoju i neograničenoj mogućnosti ljudskog duha. Knjiga izašla iz pera ruske lekarke, psihijatra, Olge Karitidi, koja je postala šegrt jedne sibirske šamanke i majstor lucidnih snova, već je godinama bestseler u svetu. Sada je objavljena i na srpskom jeziku, zahvaljujući Izdavačkoj agenciji "Grifon" iz Beograda, u prevodu Jelene Katić.


Iz knjige: Zemlja duše
Sledeća stvar je najveća tajna koju ću ti otkriti. Imamo zadatak da izgradimo dve stvari dok smo u našim fizičkim životima. Naš prvi zadatak je da izgradimo fizičku realnost u kojoj živimo. Drugi je stvaranje samog sebe – sopstva koje živi u toj spoljašnjoj stvarnosti. Oba zadatka zahtevaju jednaku pažnju. Održavanje ravnoteže između njih je veoma sveta i zahtevna umetnost. Čim zaboravimo na jedan, drugi je u stanju da nas nadvlada i zarobi zauvek. Zbog te neravnoteže Jezero Duha, dom Unutrašnjeg Bića, presušuje i umire kod tolikog broja ljudi. Oni su zaista poverovali da je spoljašnji svet jedini koji zaslužuje njihovu pažnju.
Ti moraš, da naučiš da prihvatiš važnost stvaranja sopstvene realnosti. Ne plaši se obale koju vidiš oko sebe. Sve što tamo vidiš je tvoja sopstvena manifestacija i smešno je da se plašiš svoje sopstvene tvorevine.

Last modified on 17 jun 2019

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Efemeride

Lavu
Sunce je u Lavu
15 stepena(i)
Ribama
Mesec je u Ribama
28 stepena(i)
Waning Gibbous Moon
Waning Gibbous Moon
18 dan(a) star

Prijava na newsletter

Broj posetilaca

Ko je na mreži: 12 gostiju i nema prijavljenih članova

Vi ste ovde: Naslovna Vesti Šamani u Beogradu

Share on: