Spiritualni Centar

Staza što vode do Boga, ima koliko i ljudskih duša...

Konsultujte
Ji-Đing
Astrologija

Astrologija

Astrologija kao sistem divinacije i filozofska mašina

Kako da pobedite/kako da izgubite

petak, 13 mart 2015 09:22 Autor:

mesecevcvorLičnosti čini deset različitih carstava, predstavljenih sa deset različitih planeta koje se koriste u astrologiji. Ako pogledamo vašu natalnu kartu, možemo da vidimo da se neki vaši delovi neprestano bore sa ostalim delovima, stvarajući razne vrste sukobljenih energija. Ostali vaši delovi su u potpunom skladu i u tim oblastima vašeg života nikad neće biti borbe. Na još dubljem nivou, možemo da vidimo osnovu iz koje potiče sve ostalo u vašoj ličnosti. Namera ove knjige je da istraži tu osnovu, da je opiše i izvrši izvesne popravke. Te popravke će omogućiti da energije planete sarađuju na skladniji način.
Zamislite da u vama postoji prirodni Zapovednik, i da je sve drugo spremno da se u tren oka ujedini oko njega. Jedino što treba da uradite je da dunete u vojničku trubu i objavite Zapovednikov poziv, pa će svi vaši međusobno zaraćeni delovi odmah da odbace oružje i svrstaju se iza njega. Oni vaši delovi koji su u miru i koji su možda pomalo lenji, čuće poziv, izvući se iz svoje učmalosti i takođe se svrstati iza Zapovednika. Kada se to desi, istog trena osetićete da ste potpuni i usredsređeni i spoljašnje okolnosti u vašem životu počeće da se menjaju. Najvažnije je što se menja i vaš odnos prema tim okolnostima, jer ste u prednosti da jasno vidite šta treba da radite, pa će ono što preduzmete automatski biti uspešno.

Razumevanje budi saosećanje

petak, 12 jul 2013 06:56 Autor:

blog v 3Kad astrologiji priđemo iz perspektive istinskog slobodoumnog razumevanja, ona nas vodi pravo ka bezuslovnoj ljubavi. Ukoliko potpuno razumete unutrašnji mehanizam neke osobe, kao i to koje su joj mane, kako možete da se ljutite na nju? Svi se mi trudimo najbolje što možemo, uz pomoć svetlosti koju imamo i težimo da prevaziđemo svoje nesavršenosti. Zašto? Zato što je to praktično. Nedostaci nas sprečavaju da dobijemo ono što želimo. To nam je svima zajedničko. Astrologija sunčevih znakova, kao što su horoskopi koji se objavljuju u dnevnim novinama i u časopisima, predstavlja predviđanja koja uzimaju u obzir samo položaj Sunca u znaku. Potpuna natalna astrologija uzima u obzir položaje svih deset planeta (u tom smislu se i Sunce i Mesec smatraju planetama, pošto se galaksija posmatra iz perspektive njenog uticaja na Zemlju), osu koja je bila aktivna pri rođenju, kao i nekoliko drugih stvari: čvorove, pomračenja, itd. Zapravo, svako od nas je potpuno jedinstven i nijedan natalni horoskop se nije ponovio u proteklih 25 000 godina, zato što se sve planete različitim brzinama okreću oko Sunca. U trenutku kada ste prvi put udahnuli, čitavo čovečanstvo - svi ljudi koji su živeli u tom trenutku - prošli su kroz taj trenutak zajedno sa vama.

Kada vas upitaju ‘šta ste u horoskopu’ i vi odgovorite npr. ‘Rak’, pod ovim se u uobičajenom popularnom, tropsko-astrološkom shvatanju podrazumeva da se Sunce za vreme rođenja nalazilo ‘u’ tom znaku (‘znaku Raka’ u našem primeru). Međutim, istini za volju, kada bismo u to tačno vreme pogledali u nebo, mi zapravo ne bismo videli zvezde iz Sazvežđa Raka! Ono što bismo najverovatnije videli (ukoliko je moguće videti zvezde, s obzirom na sjaj Sunca, dakle npr. u ranu zoru ili tik po zalasku) jeste Sazvežđe Blizanaca.

Kako je ovo moguće?

I

uvodno razmatranje

Postavka sa kojom astrologija barata u osnovi jeste da, zbog sinhronicitetske osobine veza između Mikro i Makro – kosmosa, svaka stvar, biće ili proces , ukratko svaki fenomen, nosi ’obeležja’ trenutka u kome se rodio, tj. kao specifično takav se prvi put pojavio; a ta ’obeležja’ na koja se astrologija posebno osvrće jesu ’stanje’ neba onako kako se videlo sa Zemlje u datom vreme-prostoru (koordinatama na planeti), i to pre svega (mada ne isključivo) položaji planeta našeg Solarnog sistema u odnosu na Ekvatorijalna sazvežđa, položaji Sunca i Meseca u odnosu na ista, te položaji tih tela međusobno (uglovi, njihovi odnosu u krugu od 360°) i u odnosu na linije Horizonta i Meridijana. Posmatranjem ovih faktora stanja neba za dati vremeprostor ’momenat’, astrolog dobija simboličnu sliku suštinskih obeležja nastalog (rođenog) fenomena.

Efemeride

Biku
Sunce je u Biku
29 stepena(i)
Lavu
Mesec je u Lavu
28 stepena(i)
Waxing Gibbous Moon
Waxing Gibbous Moon
10 dan(a) star

Prijava na newsletter

Broj posetilaca

Ko je na mreži: 15 gostiju i nema prijavljenih članova

Vi ste ovde: Naslovna Duh Zapada Astrologija

Share on: