Spiritualni Centar

Staza što vode do Boga, ima koliko i ljudskih duša...

Konsultujte
Ji-Đing
Blog

oblaciPre svega, hteo bih da se odmah izvinim onima koji u ovom naslovu nalaze neku uvredljivu konotaciju. Veoma mi je žao zbog svih žrtava korone i duboko saosećam sa svima kojima je ona izazvala zdravstvene i materijalne probleme i otežala život. Hteo bih još da dodam da sam se lično pridržavao i pridržavam se i dalje svake moguće mere koja smanjuje verovatnoću da se i ja sam zarazim ili da prenesem zarazu drugima.

I meni lično je ova pandemija okrenula život naopačke i daleko od toga da sam srećan zbog toga. Ali, od samog početka, nisam mogao da ne primetim da cela ova situacija u sebi nosi i jednu snažnu unutrašnju poruku, a to osećam i sada, posle gotovo godinu dana raznih karantina, izolacija i ograničenja.

solsticij2Seme je posađeno.
Hajde sada da počivamo u nadi,
dok tama radi za nas.

-Vendel Beri

Sve što smo do sada bili i radili u životu pripremalo nas je za ovaj trenutak. Nijedno iskustvo nije bilo uzaludno, a svako je imalo svog smisla, iako tako možda nije baš uvek i izgledalo.

Jutros sam usnila neobičan san. Imala sam osećaj sebe koja se budi u vodi. Ušavši u more na već poznatoj lokaciji, zaspala sam u snu, plutajući u vodi i probudila se na drugom i nepoznatom mestu. To mesto je bilo prijatno, harmonično i bezbedno, svetlih duginih boja, ispunjeno žuborenjem vodopada, delfinima i neobičnim žutim vodenim bićima. Bio je kao neki delić raja u koji sam zalutala.

Tagged under

lorna2aPolitika me ne interesuje, ali me veoma interesuje mir, a u to vreme, sredinom 1990-tih, mnogo se pričalo o miru u Severnoj Irskoj. Pitala sam anđela Mihala o Severnoj Irskoj jednom prilikom kad je sedeo sa mnom. On je rekao da će se ljudi potruditi i pokrenuti mirovni proces. Nije verovatno da će uspeti, ali će mir dolaziti dugo. Trebaće dvadeset godina ili slično pre nego što se sve sredi.

Od tada sam gledala i gledala. Nedavno sam primetila kako su neki ljudi, pošto su bili prisiljeni da se povuku sa prethodnih položaja, postali značajno otvoreniji i nesebičniji, kako bi doneli mir. Mihailo mi je rekao da je veoma važno da mir dođe u Severnu Irsku. To nije važno samo za Irsku i Veliku Britaniju; ako bi teroristička grupa kao što je IRA mogla da postane deo vlasti, to bi pokazalo terorističkim grupama u drugim zemljama da i one to mogu da učine, da postoji i drugi put ka miru osim nasilja. Rečeno mi je da bi Irska mogla da postane kamen temeljac za mir u svetu: đavo neprekidno pokušava da ga ukloni, ali se on ponovo vraća.

Irska je primer zemlje u kojoj se religija bori sa religijom, vera sa verom, i kad bi Irska mogla da dođe do mira, mogle bi i ostale zemlje - to bi uticalo čak i na Irak, Palestinu i Izrael.

astraliscelSvako stvaranje počinje od praznine - slikar se na samom početku stvaranja susreće sa praznim kanvasom. U trenucima kada se um smiri, a ego utihne, nalazimo se u jednom od najmoćnijih trenutaka u životu - trenutku infinitnih mogućnosti. Kada promenimo perspektivu od ispred, na levo, desno, iznad ili ispod, počinjemo da uviđamo da nam se konus percepcije suzio, dok je istovremeno sve oko nas široko i multidimenzionalno. Ovo suženje svesnosti nastaje usled ustaljenih i bezbroj puta utabanih staza naših uverenja i komfor zone.

Efemeride

Biku
Sunce je u Biku
29 stepena(i)
Lavu
Mesec je u Lavu
28 stepena(i)
Waxing Gibbous Moon
Waxing Gibbous Moon
10 dan(a) star

Prijava na newsletter

Broj posetilaca

Ko je na mreži: 10 gostiju i nema prijavljenih članova

Vi ste ovde: Naslovna Blog

Share on: